Το Ρωμαίικο > Παρατηρητήριο > Τι δεν είπαν για την Αγια-Σοφιά και τον Ερντογάν

Τι δεν είπαν για την Αγια-Σοφιά και τον Ερντογάν

Ο κόσμος καίγεται, η Τουρκία στριμώχνεται διπλωματικά και στρατιωτικά και εσύ my Führer Ταγίπ ξαφνικά αποφασίζεις πως η Αγια-Σοφιά είναι… τζαμί;;;

Ποιον κύκλο παρακολουθούμε της τουρκικής σειράς που θα μπορούσε να έχει τον τίτλο «Ο άφρων πρόεδρος και η εκκλησία που έγινε τζαμί»;

Σε ποιο επεισόδιο είμαστε;

Το είπες τόσες πολλές φορές που φαίνεται το πίστεψες και ο ίδιος λες και η τύχη της Αγια-Σοφιάς είναι στα χέρια σου..!

Διότι θυμόμαστε τις προθέσεις σου my Führer, μέσα από τις δηλώσεις που κατά διαστήματα έκανες και το ανέφερες με κάθε ευκαιρία ότι……η Αγια-Σοφιά θα γίνει τζαμί… η Αγια-Σοφιά θα γίνει τζαμί..!

Μy Führer Ταγίπ, δεν εξαρτάται η τύχη του ναού της Σοφίας από την απόφασή σου…. η δική σου τύχη και παρουσία εξαρτάται από αυτή την απόφαση και θα καταλάβεις πιο κάτω τι θέλω να πω.

Να σημειώσω  εδώ ότι διάβασα μερικές αναλύσεις των ελληνικών ΜΜΕ. Μερικές των διεθνών ΜΜΕ…πολιτικοί, διεθνολόγοι…δημοσιογράφοι όλοι ήθελαν να αποκρυπτογραφήσουν την κίνηση του Ερντογάν.

Κοίτα τι λένε:

Ότι η απειλή μετατροπής του ναού(«ελληνικά» ΜΜΕ τον ιστορικό ναό της Ορθοδοξίας τον αποκαλούν… μουσείο αλλά θα έρθει και η ώρα σας «ελληνικά» ΜΜΕ) σε τζαμί είναι ένα όπλο της Τουρκίας που χρησιμοποιείται στη διεθνή διπλωματία όταν χρειάζεται.

Ότι η απόφαση αυτή έρχεται μετά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα και τις επιπτώσεις της Πανδημίας.

Άλλοι αναφέρουν ότι ξεκάθαρα ο Ερντογάν αναζητά πολιτική αποδοχή από τον τουρκικό λαό.

Άλλοι είπαν ότι θέλει να είναι ο ηγέτης χαλίφης της ισλαμικής κοινότητας. Κλπ. Κλπ. Κλπ.
Πολύ ωραία όλα αυτά, αλλά με τρομάζει όταν η επίσημη και δημόσια πένα δεν προσπαθεί ή δεν ρισκάρει να ψάξει να δει πιο πέρα..αν υπάρχουν μαύρες τρύπες..!(η δουλεία μου ήταν να εντοπίζω τις μαύρες τρύπες του συστήματος σε έναν κόσμο που κανείς δεν σε πληρώνει για να λες την αλήθεια παρά μόνο για να την κρύβεις).

Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή, αυτό το κομφούζιο στις γεωπολιτικές εξελίξεις σε Λιβύη και Συρία πολλοί το αποδίδουν στα πετρελαϊκά συμφέροντα ή στα οικονομικά συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων στις περιοχές.
Αυτή τη στιγμή έχω την εικόνα ότι οι αναλυτές δημοσιογράφοι κλπ. αυτά που τους δίνουν αυτά αναλύουν και δεν πάνε πιο πέρα.

Αρκούνται σε καλουπομένες αναλύσεις ανωτέρων ιδρυμάτων εκπαίδευσης που πιο πολύ μπερδεύουν τους αναγνώστες.

Για την ώρα,  οι αφορμές περιορίζονται σε περιφερειακά ζητήματα και όχι στο κεντρικό ζήτημα που είναι η επέκταση του Ισραήλ σε Ανατολή και Δύση,  το κάψιμο της συμφωνίας των Σεβρών που μιλάει για Ιράν και Τουρκία και η εφαρμογή της ψηφιακής παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Όπως θα δεις παρακάτω γίνεται μια μάχη πληροφορίας που δεν φαίνονται τα αληθινά κίνητρα της διαμάχης. Οι πολιτικοί ηγέτες, οι κυβερνήσεις γενικά οι εμπλεκόμενοι στις γεωπολιτικές- στρατηγικές υποθέσεις παρατηρώ ότι δεν λένε τι ακριβώς συμβαίνει. Δηλαδή οι διπλωματικές-στρατιωτικές-πολιτικές κινήσεις που γίνονται έχουν άλλες αφορμές και άλλα κίνητρα πέρα από τα αληθινά.

Αυτό θα το καταλάβεις καλύτερα τώρα,  στο γιατί ο Ερντογάν αποφάσισε να κάνει την Αγια-Σοφιά τζαμί.

Λοιπόν….
Αν αμφισβητείται το καθεστώς της Αγια-Σοφιάς από διεθνείς οργανισμούς όπως η UNESCO, από Αμερικάνους Αξιωματούχους όπως ο Πομπέο, από θρησκευτικούς ηγέτες όπως ο Ρώσος Πατριάρχης… αργότερα φίλε θα αμφισβητηθεί και το καθεστώς στα Στενά του Βοσπόρου…!
Αυτή είναι η απάντηση που έχω,  σε μια μικρή παράγραφο.

Τι δήλωσε ο Ερντογάν που κανείς δεν έδωσε σημασία:

«Οι κατηγορίες που εκτοξεύονται εναντίον της χώρας μας για το θέμα της Αγίας Σοφίας αποτελούν απευθείας επίθεση εναντίον των…. κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Δες τι κρύβεται στη δήλωση του Τούρκου προέδρου… κάτι που περίμενα να γράψουν όλοι αυτοί που πληρώνονται για να μας ενημερώνουν:
Η Τουρκία λέει ότι, «αν τώρα στην χώρα μας δεν μπορούμε να μετατρέψουμε τον Ναό σε τζαμί, αφού είναι δικός μας και εμείς τον κατακτήσαμε και εσείς Δυτικοί μας το επιτρέψατε, αν δηλαδή αμφισβητείτε το καθεστώς λειτουργίας του Ναού που μας ανήκει και που στέκει στο Ευρωπαϊκό κομμάτι της Τουρκίας(!!!), τότε αύριο…μεθαύριο.. θα αμφισβητήσετε και την κυριαρχία μας στα Στενά(!!!!!), θα αμφισβητήσετε το καθεστώς στο πέρασμα του Βοσπόρου».

Έχω λοιπόν την εικόνα ότι αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα του Ερντογάν.

Η συνθήκη του ΜοντρΈ, μία συνθήκη που καθορίζει το καθεστώς των Στενών, μία συνθήκη ειρήνης και ασφάλειας στο παρελθόν… η οποία επισφραγίζει και εγγυάται έναν πολύ μεγάλο πόλεμο στο μέλλον.(!!)

Μετατρέποντας προκλητικά ένα Παγκόσμιο, πρώτα θρησκευτικό και μετΆ πολιτισμικό και ιστορικό σύμβολο μεγάλης αξίας και διεθνής εμβέλειας σε… τζαμί,  εξαντλεί την κυριαρχία του στο Ευρωπαϊκό τμήμα της Τουρκίας.

Με αυτό τον τρόπο ο Ερντογάν κυριαρχεί συμβολικά, μέσω της Αγίας Σοφίας που βρίσκεται στα Στενά, στα Στενά……!!

Γιατί το κάνω αυτό;;;

Γιατί μάλλον Έχω καταλάβει δυο πράγματα.

Το ένα, το οποίο και το έχω καταλάβει λάθος σαν Τούρκος πρόεδρος, είναι ότι σε καιρό αταξίας η κυριαρχία μου στα Στενά είναι πλήρης και είναι υπερπολύτιμο εργαλείο διπλωματικού εκβιασμού.!! Και αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι, γιατί η τύχη των μπράβων και των εκβιαστών…. δεν είναι βέβαιη.
Και δεύτερον,  διότι κάποιοι λοξοκοιτάζουν το Ευρωπαϊκό τμήμα της Τουρκίας και τις γέφυρες που συνδέουν Ανατολή και Δύση.

Όχι μόνο έχω καταλάβει σαν Τούρκος πρόεδρος ότι σχεδιάζουν εντατικά τη διάλυση της Τουρκίας, όχι μόνο βλέπουμε να χάνει στρατό από άγνωστα αεροσκάφη [τα αεροσκάφη σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ελληνικών ΜΜΕ ήταν από το διαστημόπλοιο Εντερπράιζ (Star Trek)] σε Λιβύη και Συρία αλλά ήδη ξεκινούν να μοιράζουν τα ιμάτια της.

Οι αντιδράσεις αξιωματούχων διαφορών κρατών, (δεν θα πω ονόματα Μάικ), που δεν έχουν καμία σχέση με τον Ναό ή κάποιον θρησκευτικό σύνδεσμο με αυτόν ή την Ορθοδοξία, είναι οι… μνηστήρες της Πόλης.

Γαλλία, ΗΠΑ, Ρωσία και αναμένουμε και άλλους.

Αλήθεια ποιος νοιάζεται για την Αγια-Σοφιά από τους τρεις;;;

Αυτοί οι τρεις, μαζί με τους μαύρους οργανισμούς όπως η UNESCO, κάνουν λόγο για μουσείο…για την ιστορικότητα του Ναού και ότι είναι σύμβολο…. Πολύπολιτισμικότητας και ανεξιθρησκείας.!! ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!!!

Ξέρετε την αλήθεια μα δεν τη λέτε.

Ξέρετε ότι η Αγια-Σοφία είναι το σύμβολο εξάπλωσης και επικράτησης της Ορθοδοξίας σε ολόκληρο τον κόσμο και ότι δεν πρέπει να πέσει σε χέρια ελληνικά τώρα που οι Τούρκοι θα διασπαστούν.

Τη θέλουν μουσείο(!!!) και όχι Ναό, γιατί σαν Ναός συμβολίζει κάτι πολύ πιο δύσκολο για τους μνηστήρες της Πόλης.

Δεν συμβολίζει μόνο τη διάδοση του Ευαγγελίου και της αληθινής πίστης σε όλο τον κόσμο, την Αναλαμπή της Ορθοδοξίας και την αναβίωση της ελληνικής «αυτοκρατορίας» αλλά ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ και ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.

Την αποτυχία απόπειρας εφαρμογής της στο πρόγραμμά μας.

Ένα πρόγραμμα, όταν το κατεβάζουμε στο υπολογιστή μας αν δεν ολοκληρωθεί το downloading, δηλαδή αν δεν φτάσει στο 100% και είναι π.χ. στο 70% και διακοπή η διαδικασία, είναι σαν να μην φόρτωσε ΠΟΤΕ!!

Αυτό θα πάθετε Μάικ, η εποχή σας αυτό θα πάθει, αυτό που παθαίνουμε πολλές φορές κατεβάζοντας ένα μεγάλο πρόγραμμα, εκεί που περιμένουμε ώρες, παλαιότερα ημέρες..φτάνει στο 99% και κολλάει…. και ακυρώνεται η διαδικασία (και φεύγει ο υπολογιστής από το μπαλκόνι).

Όλοι εσείς που υπηρετείτε αυτή την εποχή και εδώ στην Ελλάδα θα τη δείτε, θα τη δούμε μαζί να γκρεμίζεται και αυτό, θα είναι το λακκάκι από το χαμόγελο…εκεί που θα μαζεύεται το δάκρυ μας.

Αυτοί που σου είπαν my Führer Ταγίπ μην κάνεις την Αγια-Σοφία τζαμί, είναι αυτοί που κατά βάθος θέλουν να το κάνεις. Έχω την εικόνα με βάση αυτά που είπαμε πιο πάνω ότι θα το κάνεις, και ανήμερα της επετείου του πραξικοπήματος ή πιο μετά θα δηλώσεις την κυριαρχία σου επάνω στον Ναό και θα τον μετατρέψεις σε τζαμί.

Και τότε η αγέλη θα χρησιμοποιήσει τα ελληνοτουρκικά για να ανεβάσει την ένταση και να γίνει χρήση της Συνθήκης του Μοντρέ.

Και κάτι τελευταίο…κάτι για την Ελλάδα…

Για τρίτη φορά σε ρωτάω Κυριάκο: «Κατήργησες τα γρανάζια που όταν γυρίζουν….. το έθνος βυθίζεται το πένθος;».

1)Ακυρώστε τις παρελάσεις «Υπερηφάνειας» …!

2)Καταργήστε τη συμφωνία των Πρεσπών.

3)Καταργήστε το άρθρο 8 για την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.
4)Καταργήστε το άρθρο 3 για τις έμφυλες ταυτότητες.
5)Καταργήστε όσα συμφωνήσατε στην “Αγία και Μεγάλη” Σύνοδο στο Κολυμβάρι της Κρήτης.

6)Ακυρώστε το άρθρο 1 στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις».

 

ΟΧΙ..!

Γιατί……..;;; γιατί….;;;;;γιατί θα πρέπει να πονέσουμε.. πάλι;

By Rick

http://www.minitrue.gr/2020/07/blog-post_6.html

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nv-author-image

Θεόφιλος Παπαδόπουλος