Τι είναι ο HAARP / «Αυτός ο χειμώνας, αυτές οι εποχές, δεν είναι οι δικές μας» / ΕΛΕΝΗ ΜΑΝΙΩΡΑΚΗ-ΖΩΙΔΑΚΗ

Η  βροχούλα, που οι ποιητές ύμνησαν, οι ζωγράφοι αποτύπωσαν στον καμβά, οι ρομαντικοί ερωτεύτηκαν, οι απλοί άνθρωποι απόλαυσαν,
η  μουσική βροχούλα που μούσκεψε τα μαλλάκια των παιδιών,
αυτή η βροχούλα  τείνει να γίνει ο εφιάλτης μας.

Τα τελευταία χρόνια ζούμε φυσικά φαινόμενα, που απέχουν πολύ από του να είναι φυσικά.  Πλημμύρες, καταιγίδες, σεισμοί επί σεισμών  και τον κακό μας τον καιρό. Επαναλαμβανόμενοι τυφώνες, κυκλώνες, ανεμοστρόβιλοι, υδροστρόβιλοι, άγνωστες, ως τώρα, τοπικές καταιγίδες και χαλαζόπτωση, που επιλεκτικά  καταστρέφουν την παραγωγή στην ώρα της καρποφορίας.  Οι φονικές πλημμύρες αδικαιολόγητες. Υπεύθυνη για όλα τούτα, τα τρελά, η κλιματική αλλαγή. Σαν να μην έγιναν χιλιάδες κλιματικές αλλαγές στην πορεία της γης μας. Κι ο HAARP; Τι σημαίνει τούτο το ξενόφερτο όνομα που έκανε την εμφάνισή του στο ανθρώπινο λεξιλόγιο; Σίγουρα μια σύλληψη παρέμβασης των φωστήρων της ανθρωπότητας, στους νόμους της φύσεως.

Η Ελλάς, συνηθισμένη στα απλά φυσιολογικά  φαινόμενα, διακριτικά κάθε εποχής, δεν μπορεί να δεχτεί αβίαστα την επιδρομή τόσων βιβλικών καταστροφών. Και αποτελεί ύβρη το ότι παρά τις αντιδράσεις και τις παρεμβάσεις μας  ονομάζουν με ονόματα αρχαία ελληνικά και μάλιστα Ελλήνων Θεών τα ακραία αυτά καταστροφικά φαινόμενα.

Εμείς από τους παππούδες  και τις γιαγιάδες μας γνωρίζουμε τους δικούς μας ανέμους με το όνομά τους: Βοριάς, Νοτιάς, Μαΐστρος, Λεβάντες, Γαρμπής, Πουνέντες, Σιρόκος Τραμουντάνα. Απορίας άξιον  τι λόγο παρουσίας έχουν οι φονιάδες αέρηδες – θύελλες, στον δικό μας τον τόπο!

Όλα αυτά αντί να μας προβληματίσουν, ανακαλύψαμε   το εύκολο θύμα.  Ο ανεύθυνος Έλληνας, καλέ, φταίει που μπάζωσε κι έκλεισε τις κοίτες των ποταμών αν κι έχει περάσει μια μεγάλη περίοδο  που η ανέγερση οικοδομών έχει σταματήσει. Η μάνα φύση από την άλλη δεν τιμωρεί τόσο άκαρδα τα παιδιά της, ακόμη κι αν έχουν παραβεί τους φυσικούς νόμους (ΥΒΡΙΣ). Κάτι άλλο λοιπόν συμβαίνει, αφού οι μαρτυρίες των κατοίκων  των πληγέντων περιοχών επιβεβαιώνουν για ασυνήθη βροχή και κάτι σαν τσουνάμι που δεν είχε συγκρατημό, που έρχεται ξαφνικά  και που δεν μπορούν να περιγράψουν την προέλευση και την αγριότητά του. Κάποιο  λοιπόν κατευθυνόμενο νέφος κάποια συννεφολύκαινα, σε λίγα λεπτά, ρίχνει  τόνους νερά στο σημείο που επιλέγουν, επιτήδειοι   φονιάδες, που τα φορτώνουν όλα στην κλιματική αλλαγή, που εμείς οι ανεύθυνοι, οι ασυνείδητοι, οι απαίδευτοι προκαλέσαμε. Μήπως κάτι άλλο σκόπιμο κρύβεται πίσω από τα συνήθη τώρα πια καιρικά φαινόμενα;
Μήπως   οι συνωμοσιολογίες περί HAARP  δεν είναι παραμύθι αλλά αντιπροσωπεύει την αμείλικτη πραγματικότητα; Αλλά τι είναι το HAARP;
Οι εγκαταστάσεις του HAARP βρίσκονται στην Αλάσκα και φυλάσσονται με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Ασύλληπτης τεχνολογίας εγκαταστάσεις που στοίχισαν εκατομμύρια (όλα αυτά που προοριζόταν για την αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής), καλύπτουν μιαν απέραντη έκταση.

Η παρέμβαση της επιστήμης  φτάνει μέχρι την Ιονόσφαιρα, με σκοπό την κατανόηση και παρακολούθησή της «για το καλό μας».  Η επίσημη θέση της κυβέρνησης των Η.Π.Α ήταν  ότι τους βοηθά στην ανίχνευση αγνώστων αντικειμένων στην ατμόσφαιρα (π.χ. αναγνώριση εχθρικών πυραύλων).
Ωστόσο, το HAARP έχει κατηγορηθεί ότι έχει πυροδοτήσει και πυροδοτεί τα διάφορα καταστροφικά φυσικά φαινόμενα κατά καιρούς, όπως πλημμύρες, τυφώνες, καταιγίδες και σεισμούς. Οι θεωρίες συνωμοσίας για την πραγματική χρησιμότητα του HAARP είναι πάρα πολλές. Πολλοί θεωρούν γραφικούς όσους τις πιστεύουν. Όλα όμως αυτά που συμβαίνουν δεν ερμηνεύονται με απλά λόγια και η υποψία βγάζει φτερά.

Μύθος λοιπόν η κλιματική αλλαγή; Μα κλιματικές αλλαγές είχαμε από το βαθύ παρελθόν, τότε που ακόμη δεν υπήρχε ο άνθρωπος, ούτε το διοξείδιον του άνθρακα, ούτε φυσικά το πλαστικά και τα φυτοφάρμακα. Η Γη καταστρέφει κι η ίδια επανορθώνει, γιατί είναι μάνα και δεν αφήνει τα παιδιά της απροστάτευτα.

Στη  Θεογονία του Ησίοδου, η Γαία δεν ήταν μονάχα η μητέρα των Τιτάνων αλλά  μητέρα του ίδιου του ανθρώπου. Οι κάτοικοι της Αττικής και της Αρκαδίας Θεσσαλίας, οι Μινωίτες κ.α ισχυρίζονταν πως ήταν   γηγενείς δηλαδή είχαν γεννηθεί από το έδαφος, ήταν παιδιά της Γαίας γι’ αυτό την λάτρευαν και την τιμούσαν.

Θεά λοιπόν λατρεμένη η φύση και σαν θεά της συμπεριφερόταν.  Και δεν χρειαζόταν να τους διδάξει κανένας οικολογική συνείδηση.   Πώς να μολύνουν λοιπόν τα νερά των ωκεανών, των θαλασσών, των ποταμών, των  πηγών  που μέσα λούζοντας  Ναϊάδες, οι Νύμφες και οι Νηρηίδες  κόρες κι οι εγγονές των Θεού Ωκεανού και της Τηθύος;  Πώς να κόψουν τα δέντρα που μέσα τους ζούσαν  οι Δρυάδες; Πώς να καταστρέψουν  τα δάση και  θα τρέψουν σε φυγή τις όμορφες Αμαδρυάδες; Χάιδευαν  μόνο ερωτικά την πλάτη της γης και της εμπιστευόταν τους σπόρους του κι εκείνη τους ανταπόδιδε προσφέροντας τους τροφή και προστασία. Ήταν ο γιατρός τους. Με τα βότανά της τα  θαυματουργά, γιάτρευαν  κάθε νόσο.  Σχέση ερωτική μεταξύ ανθρώπων και φύσεως. Όταν η γη καθαιρέθηκε από Θεά, η παρέμβαση    του ανθρώπου επεδείχθη καταστροφική. Η ίδια η  επιστήμη επεμβαίνει και   βιάζει τη φύση. Καινούριοι τρόποι καλλιέργειας, δυνατά φυτοφάρμακα κι άλλα θανατηφόρες ανακαλύψεις. Τι κι αν η Περσεφόνη κατεβαίνει στον Άδη, τι κι αν η Δήμητρα πενθεί κι η γη σταματά να γεννά, εμείς τη βιάζουμε να ανθίσει παρά φύση, να  καρποφορήσει παρά φύση και να μας θρέψει με δηλητηριώδη υβρίδια. Τι κι αν ο Ποσειδώνας ταράζει με την τρίαινά του τη θάλασσα. Τα δηλητηριασμένα νερά καταπίνουν το άρμα του και ένα -ένα από τα αναρίθμητα θαλάσσια είδη εξαφανίζονται. Ψοφάει το δελφίνι κι όλος ο θαλάσσιος κόσμος κινδυνεύει από τα απόβλητα που απερίσκεπτα ρίχνουμε  στις θάλασσές μας. Τραγουδά το κοτσύφι,  φέτος βραχνά, αναζητώντας μάταια την πολυάριθμη παρέα της χορωδίας του.  Η φύση αρνείται να παράγει. Οι γεωτρήσεις ρούφηξαν τα νερά κι οι πηγές στέρεψαν. Τα δάση  κάηκαν. Υπολογίζεται σε 140 τα είδη ζώων που εξαφανίζονται στον πλανήτη, την ημέρα!

Οι νόμοι όλοι της φύσεως παραβιάστηκαν αλλά όχι από τον απλόν άνθρωπο. Τις επιπτώσεις  από τη  νέα αυτή ευφυή  παρέμβαση του επιτηδείων  τις βλέπουμε, αλλά μας έπεισαν ότι ο απλός άνθρωπος φταίει, γιατί δεν έχει οικολογική παιδεία. Κι αν φταίει ο Haarp; Κι αν αυτά που γράφονται για τον HAARP είναι αλήθεια; ΑΝ  οι άνθρωποι κατάφεραν να δημιουργήσουν  αέρηδες τρελούς κι άλλα περίεργα καταστροφικά φαινόμενα, μήπως είναι το δεξί χέρι της Νέας Τάξης;

Αν η εναλλακτική λύση 3 του ΛΕΣΛΥ  ΓΟΥΑΤΚΙΝΣ  που μιλάει για  πιο φρικιαστική συνωμοσία κατά της ανθρώπινης φυλής, λέει αλήθεια;  Εύχομαι να είναι μυθιστόρημα αρρωστημένης φαντασίας. Ο πόλεμος όμως που μόλις ξέσπασε, μήπως είναι πόλεμος Παγκοσμιοποιητών και παλαιάς τάξης πραγμάτων, το τρίτο εργαλείο μετά τον κορωνοϊό και την πράσινη ανάπτυξη;

Τότε ο τροχός του πλανήτη, έχει αρχίσει να κινείται ανάστροφα.

 

*δασκάλα-  λογοτέχνις

maleviziotis.gr

 

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

nv-author-image

Θεόφιλος Παπαδόπουλος