Το αίμα των μαρτύρων των Τεμπών…*

Οι βουλές και τα κρίματα του Θεού είναι ανεξερεύνητα, διότι οι κρίσεις Του διαφέρουν από τις κρίσεις των ανθρώπων, όσο ο ουρανός από τη γη.

Εμείς βλέπουμε τον Σαύλο να διώκει αγρίως τους Χριστιανούς και να συμβάλλει στη φύλαξη των ρούχων εκείνων που λιθοβολούν τον πρωτομάρτυρα Στέφανο. Και οι πάντες τρέχουν να σωθούν από τον Σαύλο, που δεν αρκείται στη δίωξη των Χριστιανών των Ιεροσολύμων, αλλά τρέχει με ζήλο έως την Δαμασκό, να αιχμαλωτίσει και άλλους.

Αυτά βλέπουμε εμείς.

Το Πνεύμα όμως του Θεού, που ερευνά τα βάθη της ψυχής του ανθρώπου, βλέπει μέσα στον Σαύλο τον Παύλο, το κατ’ εξοχήν “σκεύος εκλογής” Του, τον Απόστολο των Εθνών. Δεν υπάρχει λογική στην κρίση του Θεού-υπάρχει παντογνωσία, παντοδυναμία, αγαθότητα και αγάπη.

Εμείς βλέπουμε το χθες, το σήμερα, το τώρα. Λέμε: “Αυτός είναι πολύ καλός” ή “Δοκιμάζεται στη ζωή” ή “Γιατί;”. Ο Θεός δεν “κρίνει” ούτε με το χθες, ούτε με το σήμερα, ούτε με το τώρα, ούτε με τη βούληση ή τα έργα του ανθρώπου. Βλέπει στα πολύ ενδότερα “ταμεία” της ψυχής μας, στην κλίση της προαίρεσής μας, η οποία είναι τρεπτή (μόνον ο Θεός είναι άτρεπτος), προγνωρίζει την πορεία της προαίρεσης του καθενός μας -από την γέννηση έως το τέλος μας-και σύμφωνα μ’ αυτήν την παντογνωσία Του, ρυθμίζει την Πρόνοιά Του. Η Θεία Του Πρόνοια είναι προσωπική για τον καθένα μας και ασκείται παιδαγωγικά στον κάθε άνθρωπο, στην κάθε οικογένεια, στον κάθε τόπο, στο κάθε έθνος, για όλη την Οικουμένη! Δεν μπορούμε, λοιπόν, να ερμηνεύουμε με την λογική μια θλίψη -είτε προσωπική είτε εθνική-, για ποιον λόγο ο Θεός την παραχωρεί.

Ο άγιος Μάρκος ο Ασκητής λέει: ” Μη πάσαν θλίψιν επέρχεσθαι τοις ανθρώποις δι’ αμαρτίαν νόμιζε -εισί γαρ τινές ευαρεστούντες τον Θεόν και πειραζόμενοι. Γέγραπται γαρ: “ασεβείς και άνομοι εκδιωχθήσονται”. Ομοίως, και οι θέλοντες ευσεβώς ζην εν Χριστώ, διωχθήσονται.” Γι’ αυτό ο Κύριος μας έδωσε εντολή: “μην κρίνετε”.

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη έχει προσωπικό, οικογενειακό και εθνικό χαρακτήρα θλίψης και παιδαγωγίας. Το δυστύχημα αυτό έχει τόσες πτυχές, που όποια και αν πιάσει κανείς, για να αναλύσει, θα αφήσει τεράστιο κενό ως προς τις άλλες.

Μπορεί κανείς μας να εξιχνιάσει τα κρίματα του Θεού; Το ένα παλικάρι, αγία ψυχή, είχε πάει για τριήμερο σε νησί, σε μοναστήρι, να προσευχηθεί μαζί με την μέλλουσα σύζυγό του. Προσευχήθηκαν, κοινώνησαν και πήραν τον δρόμο της επιστροφής. Η κοπέλα με το αεροπλάνο και ο νεαρός με το τραίνο του θανάτου… και δέχθηκε μαρτυρικό θάνατο.

Άλλος νέος πήγε για τριήμερο να “ξεσκάσει” στο καρναβάλι της Πάτρας, πήρε κι αυτός το τραίνο του θανάτου, αλλά επέζησε -και έγινε “άγγελος” για δεκάδες συνεπιβάτες του, που τους έσωσε.

Άλλος…. άλλη…. άλλος…. άλλοι….

Πλήθος διαφορετικών περιπτώσεων με μόνον ένα κοινό χαρακτηριστικό: Όλοι επιβιβάστηκαν στο τραίνο του θανάτου. Άλλοι -κρίμασιν οις οίδεν ο Θεός-γύρισαν στην αγκαλιά των γονιών τους. Άλλοι μετέβησαν “εκ του θανάτου εις την ζωήν” και επέστρεψαν στην αγκαλιά του ουράνιου Πατέρα τους, του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και της Μητέρας τους, της Παναγίας. Και ως μάρτυρες, θύματα της διαφθοράς, ζητούν από εμάς να σεβαστούμε το αίμα τους που χύθηκε και να μην το εκμεταλλευτούμε και αυτό ποικιλοτρόπως.

Όλοι όσοι επιβιβάστηκαν στο τραίνο, το έκαναν γιατί το θεώρησαν ως το πιο ασφαλές και προσιτό μέσο. Οι υπεύθυνοι, όλα αυτά τα χρόνια, μέσα και από την Ελληνική Βουλή, βεβαίωναν κατηγορηματικά ότι έχουν “διασφαλίσει την ασφάλεια” των σιδηροδρόμων. Οι εισαγγελείς αρχειοθετούσαν κάθε καταγγελία των εργαζομένων στον Ο.Σ.Ε, ενώ κάθε απεργία και διαδήλωση την έκριναν καταχρηστική και έδιναν εντολή στα Μ.Α.Τ. να καταστέλλουν τις διαμαρτυρίες τους για την ανύπαρκτη ασφάλεια των σιδηροδρόμων.

Μόνον ο Θεός γνωρίζει στον απόλυτο βαθμό το μέγεθος της ενεργητικής διαφθοράς των θεσμών – όλων ανεξαιρέτως-και φυσικά, και την παθητική διαφθορά του λαού.

Η ενεργητική διαφθορά και η διαπλοκή είναι παροιμιώδεις στην Ελλάδα. Παροιμιώδης είναι και η παθητική διαφθορά του λαού, που επί δεκαετίες με τις άστοχες επιλογές του είναι ο κυρίως υπεύθυνος για την επικράτηση της διαφθοράς στην πατρίδα μας.

Από την μια, είναι δική του επιλογή οι διεφθαρμένοι πολιτικοί κι από την άλλη, παθητικά δέχεται όλη αυτήν τη διαφθορά, χωρίς ουσιαστικά καμία μετάνοια, καμία συναίσθηση, καμία αυτογνωσία, καμία υγιή αντίδραση.

Επί δεκαετίες, τέσσερις – πέντε οικογένειες πολιτικών κυβερνούν την Ελλάδα και την πτώχευσαν και την διέφθειραν σε βαθμό τρομακτικό. Τέσσερις – πέντε οικογένειες λυμαίνονται τα ενεργειακά και οικονομικά της χώρας μας. Τέσσερις – πέντε οικογένειες κατέχουν τα Μ.Μ.Ε., που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, προβάλλοντας ό,τι ανήθικο και διεστραμμένο υπάρχει και χειραγωγούν την κοινή συνείδηση του λαού σε παθητική στάση έναντι της διαφθοράς.

Η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι -σύμφωνα με έκθεση της “Διεθνούς Διαφάνειας” -ο πιο διεφθαρμένος θεσμός στην Ελλάδα. Ανώτατοι δικαστικοί επιβραβεύονται από το εν λόγω σύστημα: Από το ΣτΕ, κάνουν την κ. Σακελλαροπούλου Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τον κ. Πικραμένο, υπηρεσιακό Πρωθυπουργό. Υπηρεσιακή Πρωθυπουργό, κάνουν και την κ. Θάνου, την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Τους εισαγγελείς, κ. Παπαγγελόπουλο, κ. Αθανασίου κ.α. , υπουργούς. Μία διαπλοκή εξουσιών άνευ προηγούμενου! Ο Υπουργός Μεταφορών ανέλαβε τις ευθύνες του δυστυχήματος στα Τέμπη και παραιτήθηκε. Ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου έδωσε εντολή να διερευνηθούν οι ευθύνες για το δυστύχημα. Αλλά ο γιος του είναι δικηγόρος του Υπουργού Μεταφορών και των “funds” εκείνων, που ο Άρειος Πάγος αποφάσισε να πάρουν τα σπίτια εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων… Και στέλνει κατασχετήρια για τους πλειστηριασμούς των σπιτιών των Ελλήνων, με απόφαση αυτών που δηλώνουν από 50 ως 120 ακίνητα ο καθένας!

Την δε κόρη του Προέδρου του Αρείου Πάγου, δικηγόρο κι αυτήν, την έχει παντρέψει πρώην Πρωθυπουργικό ζεύγος. Δεν υπονοώ τίποτε για κανέναν.

Αυτές τις ημέρες, όλο αυτό το σύστημα εκφράζει την θλίψη του και ομνύει… “δικαιοσύνη”. Το αίμα των μαρτύρων των Τεμπών δεν θέλει τέτοια δικαιοσύνη από όλο αυτό το σύστημα της διαπλοκής ή και της διαφθοράς. Το αίμα τους β ο ά προς όλους εμάς: “Ε π ι τ έ λ ο υ ς, μετανοήστε και σταματήστε να συντηρείτε την διαφθορά στην Ελλάδα μας! Εσείς είστε ο κ υ ρ ί α ρ χ ο ς Λαός! Μη συνεχίζετε να ψηφίζετε με κριτήριο να βολέψετε τα παιδιά σας!

Τα δικά τους παιδιά, εγγόνια, δισέγγονα και τρισέγγονα βολεύουν! Τα δικά μας τα διώχνουν στο εξωτερικό ή τα σκοτώνουν. Παίρνουν τα σπίτια σας. Πτωχεύουν την Ελλάδα και τους Έλληνες!” Οι μάρτυρες των Τεμπών δεν θέλουν λουλούδια στις σιδηροδρομικές γραμμές!

Ούτε εκπομπές κροκοδείλιου θρήνου από όλους αυτούς που συγκαλύπτουν τη διαφθορά. Το αίμα των μαρτύρων των Τεμπών χύθηκε (και) για να ξυπνήσουμε, ώστε να δώσουμε τέλος στη διαφθορά, που με τις επιλογές μας εκθρέψαμε. Πριν να είναι πάρα, μα πάρα πολύ αργά- αν δεν είναι ήδη.

Είναι θυσία, που ο Θεός επέτρεψε, για να μας αφυπνίσει και να μας προστατεύσει από τα χειρότερα.

Αιωνία η μνήμη αυτών, των μαρτύρων μας, των θυμάτων της διαφθοράς!

Τους ζητούμε συγγνώμη….

*07.03.2023 23:29 (Επιτρέπεται η κοινοποίηση του παρόντος με πλήρη αναφορά στα στοιχεία του συντάκτη του)

https://www.facebook.com/profile.php?id=100016289290436

 

Ετικέτες:

Θα χαρούμε να ακούσουμε τις σκέψεις σας

Αφήστε ένα σχόλιο

Το Ρωμαίικο
Logo

Ραδιόφωνο του Ρωμαίικου