Το Ρωμαίικο > Παρατηρητήριο > Το κλείδωμα της Θεσσαλονίκης, ο Άγιος Δημήτριος και το ΟΧΙ / Σοφία Σεμερτζίδου

Το κλείδωμα της Θεσσαλονίκης, ο Άγιος Δημήτριος και το ΟΧΙ / Σοφία Σεμερτζίδου

Το κλείδωμα της Θεσσαλονίκης ώστε να μην γιορτάσει τον πολιούχο της, Άγιο Δημήτριο, όσο και την εθνική παρέλαση τιμώντας το ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου έχει βαθύτερη αιτία.

Και εξηγώ, κάνοντας μία μικρή αναδρομή για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλιοί.

Ο Αριστομένης Μητσοτάκης συνεργάστηκε με τον ΕΛΑΣΙΤΗ Μάρκο Βαφειάδη, στο λεγόμενο Κίνημα των Χανίων, της 28ης Ιουλίου του 1938, ως πράκτορες των Άγγλων, υπό την καθοδήγηση του Ντέιβιντ Μπάλφουρ της SOE (Special Operations Executive) μαζί και με πολλούς άλλους επίσης βενιζελικούς για την ανατροπή του Ιωάννη Μεταξά.

Μετά την αποτυχία του κινήματος ο Αριστομένης Μητσοτάκης, (θείος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του πατέρα του Κούλη) διέφυγε στην Κύπρο, όπου πέθανε το 1941. Η συνεργασία αυτή άλλωστε των Βενιζελικών και των ΕΛΑΣΙΤΩΝ σφραγίστηκε με το Σύμφωνο του Λιβάνου το 1944, πάλι με την καθοδήγηση του πράκτορα της SOE Ντέιβιντ Μπάλφουρ, οργανωτής και των Δεκεμβριανών με τον Σκόμπυ, και τον δοσίλογο γέρο Γεώργιο Παπανδρέου (πρώην Σταυρόπουλο), υπήρξε συνεργάτης του Ελευθερίου Βενιζέλου ( επιλογή των Άγγλων για την πρωθυπουργία).

Να θυμηθούμε και την υπόσχεση που έδωσε ο Κούλης στο Παγκόσμιο Σιωνιστικό Συνέδριο για την πάταξη του Νατιβισμού.

Μπορεί λοιπόν ο καθείς, μετά κι απ’ την αναδρομή αυτή στην εποχή Μεταξά, να συνδυάσει τα γεγονότα, ώστε ν’ αντιληφθεί τους λόγους που επέλεξαν σκοπίμως να κλειδώσουν τη Θεσσαλονίκη, να μη γιορτάσει ούτε τον πολιούχο της, Άγιο Δημήτριο, όπως έγινε και το 2020.

Ενιαία γραμμή αντινατιβισμού ακολουθούν, όλα τα κόμματα, όπως ακολουθούν ενιαία γραμμή και στο εμβολιαστικό. Έτσι δίδονται κι εξηγήσεις, για τα επεισόδια στην Σταυρούπολη, όπου πολιορκούνται τα δικά μας παιδιά, τα ελληνόπουλα, από τον επίσημη ΕΛΑΣ και τους εφεδρικούς ΕΛΑΣΙΤΕΣ του ΚΚΕ.

Συνεργάζονται, ο Κούλης με τον Κουτσούμπα (όπως συνεργάζονταν ο Αριστομένης Μητσοτάκης με τον Μάρκο Βαφειάδη) κι αυτός είναι κι ο λόγος που ο Κυριάκος επέρριψε ευθύνες στον Κουτσούμπα για τις ύβρεις που δέχτηκε από τους κομμουνιστές με τα περιβραχιόνια, όταν εμφανίστηκε στην εκκλησία για την επικήδειο του Μίκη Θεοδωράκη…του αρχηγού του ΚΚΕ……

Αυτά προς το παρόν..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nv-author-image

Θεόφιλος Παπαδόπουλος