ΤΟΝ ΝΟΥ ΣΟΥ!!

Αυτές τις άγιες μέρες της πίστης μας τον είδες και πάλι εκεί μέσα στον Ναό. Με περίσσιο θράσος έπιασε πρώτη θέση. Εκλογές έρχονται…Τι και αν 3 χρόνια τώρα σε έκανε να πιστέψεις πως  η αρρώστια και ο θάνατος παραμονεύουν σε κάθε στασίδι, σε κάθε εικόνα ,σε κάθε λείψανο, σε…αυτό το ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ που αλλοίμονο μόνο ΖΩΗ προσφέρει. Κυνήγησε όποιον ιερέα προσπάθησε να σου δώσει κουράγιο μέσα στο σκοτάδι του φόβου, όποιον θυμόταν και κήρυττε  ότι σε άλλες πολύ πιο δύσκολες συνθήκες οι πιστοί εναπόθεταν τις ελπίδες τους για ίαση στη λιτάνευση ιερών και θαυματουργών εικόνων. Με την πλύση εγκεφάλου από τα ακριβοπληρωμένα ΜΜΕ έκανε τον πατέρα σου, τη μάνα σου που σε όλη τους τη ζωή κάθε ανάσα τους ήταν και ένα ευχαριστώ στον Δημιουργό τους, να τον μακαρίζουν που έκλεισε τις εκκλησίες και σώθηκε ο κόσμος.

Τον βλέπεις στις πλατείες, στους δρόμους, στα καφενεία. Αυτός ήταν πάλι που σου στέρησε τη χαρά της επαφής με τους φίλους σου. Δίχασε την κοινωνία σε δύο στρατόπεδα, λοιδορώντας και εκβιάζοντας χυδαία όσους δεν υπέκυψαν στις υποχρεωτικότητές του. Ήταν αυτός που ανάγκασε τα παιδιά  σου στα διαλείμματα των μαθημάτων να παίζουν μέσα σε οριοθετημένα τετράγωνα λες και ήταν φυλακισμένα και να κρύβουν τα πρόσωπά τους και τα χαμόγελά τους.

Είναι πάλι αυτός που απεχθάνεται οτιδήποτε θυμίζει Ελλάδα, παράδοση, χώμα αγιασμένο από το αίμα ηρώων, οικογένεια, αρετή, φιλοπατρία και δηλώνει σε κάθε ευκαιρία…. ΑΝΤΙΝΑΤΙΒΙΣΤΗΣ.

Πρώτη φορά όμως υπάρχει κάτι πραγματικά αληθινό και ελπιδοφόρο.Τώρα ξεκίνησε κάτι καινούριο που δεν έχει καμία σχέση με ό,τι έβλεπες μέχρι τώρα. Τώρα υπάρχει , με μπροστάρη έναν ΔΑΣΚΑΛΟ πού όλοι θα θέλαμε για τα παιδιά μας, η ΄΄ΝΙΚΗ΄΄ . Ήρθε η ώρα να βγουν  μπροστά άνθρωποι που η καρδιά τους φλέγεται από τα ιδανικά της πίστης μας και του Έθνους μας, που ζουν μέσα σε αυτό τον κόσμο το όραμα της ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ. Άνθρωποι που δακρύζουν διαβάζοντας την ξεχασμένη Ελλάδα του κυρ Φώτη του Κόντογλου  και του κυρ Αλέξανδρου του Παπαδιαμάντη  και αγωνίζονται να την αναστήσουν. Το τι στέκεται απέναντί μας το ξέρουμε όλοι.

Αντίθετα όμως με όσους πολεμούν το Φως, εμείς πιστεύουμε στο ΘΑΥΜΑ.

Καλόν Αγώνα σε όλους μας.

Θα χαρούμε να ακούσουμε τις σκέψεις σας

Αφήστε ένα σχόλιο

Το Ρωμαίικο
Logo

Ραδιόφωνο του Ρωμαίικου