Βάμμα πρόπολης με πανεύκολο τρόπο: Φάρμακο για όλες τις παθήσεις και τα μικρόβια

Βάμμα πρόπολης, έτοιμο σε μια εβδομάδα!

Πρόσφατα πειραματίστηκα να φτιάξω βάμμα πρόπολης. Και τα κατάφερα! Μέσα από την εμπειρία μου θέλω σήμερα να σας δώσω αναλυτικά οδηγίες πώς θα φτιάξετε και εσείς βάμμα πρόπολης πολύ εύκολα. Θα γίνει το απόλυτο φάρμακο για τις πληγές σας, τα εγκαύματα, τις μολύνσεις και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Έχω ακούσει από μελισσοκόμους διάφορες πολύπλοκες μεθόδους όπου το μείγμα κάνει να ωριμάσει έως και 40 ημέρες. Ή να ψάξουν να βρουν οινόπνευμα ποτοποιίας και άλλα τέτοια δύσκολα. Σήμερα έχω βρει λύσεις για όλα και θα δείτε πόσο εύκολο ήταν όλα!

Αρχικά πρέπει να προμηθευτούμε την πρόπολη. Αν δεν είμαστε μελισσοκόμοι μπορούμε να την αγοράσουμε από κάποιον παραγωγό και κάνει περίπου 60 ευρώ το κιλό. Φυσικά εμείς δεν θα χρειαστούμε τόση ποσότητα άλλα περίπου 200 γραμμάρια δηλαδή περίπου 12 ευρώ. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα βάζο γυάλινο και θα χρειαστούμε δύο μόνο υλικά. Καθαρό οινόπνευμα 95 βαθμούς και πρόπολη. Το καθαρό οινόπνευμα κοστίζει 8 ευρώ τα 200ml και είναι αρκετά ακριβό, λόγω ότι έχει περάσει στα είδη πολυτελείας. Η φορολογία του είναι που το κάνει τόσο μα τόσο ακριβό. Γενικά δύο λύσεις υπάρχουν. Ή τέτοιο οινόπνευμα ή καθαρό οινόπνευμα ποτοποιίας, αλλά το δεύτερο είναι πολύ δύσκολο να το βρούμε.
Πρώτο βήμα για να φτιάξουμε το βάμμα είναι να τρίψουμε την πρόπολη. Παίρνουμε την πρόπολη όπως την έχει συλλέξει ο μελισσοκόμος και τη βάζουμε στη κατάψυξη, για 3-4 ώρες. Η πρόπολη έχει την ιδιότητα όταν μπαίνει στην κατάψυξη να γίνεται σαν “κρύσταλλος” που σπάει πανεύκολα. Στη συνέχεια παίρνουμε την πρόπολη έτσι παγωμένη που είναι και τη ρίχνουμε στο μπλέντερ και χτυπάμε για 1 λεπτό. Θέλουμε η πρόπολη από σβολάκια που ήταν να μετατραπεί σε πούδρα σκόνη.

Αφού η πρόπολη μετατράπηκε σε πούδρα μπορούμε να τη διαλύσουμε στο οινόπνευμα πανεύκολα. Και φυσικά δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε 40 μέρες άλλα το πολύ 10 ημέρες.

Συνεχίζοντας τη διαδικασία παίρνουμε 1 γυάλινο βάζο του κιλού, και ρίχνουμε πρόπολη στο 1/3 του βάζου. Γεμίζουμε μέχρι επάνω οινόπνευμα και με ένα πιρουνάκι ανακατεύουμε για να διαλυθεί η πρόπολη με το οινόπνευμα. Αφού ολοκληρώσουμε το ανακάτεμα, μετά πρέπει να τοποθετήσουμε το βάζο σε μέρος όπου να έχει υψηλή θερμοκρασία, πάνω απο 40 βαθμούς. Ιδανικά θα ήταν δίπλα σε τζάκι σόμπα ή ο,τιδήποτε παράγει θέρμανση. Για να λιώσει η πρόπολη στο οινόπνευμα πρέπει το βάζο μας να ζεσταθεί πάρα πολύ, δηλαδή να το πιάνουμε και να είναι πολύ ζεστό. Καθώς είναι ζεστό χτυπάμε κιόλας πάνω κάτω το μείγμα για να απορροφηθούν οι ρητίνες μέσα στο οινόπνευμα.

Αφού λοιπόν παραμείνει ζεστό το οινόπνευμα για αρκετές ώρες και ανακινούμε κάθε λίγη ώρα, θα αρχίσει να γίνεται πρώτη δουλειά. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία και την επόμενη ημέρα. Αφού λοιπόν ολοκληρώσουμε το ζέσταμα, αφήνουμε το μείγμα μας να ηρεμήσει και να κάτσει η πρόπολη στον πάτο του βάζου. Θα διαπιστώσετε και μόνοι σας πως μέσα σε λίγες ημέρες θα διαχωρίζετε το βάμμα από την πρόπολη. Εγώ ετοίμασα το μείγμα μου με αυτό τον τρόπο και δοκίμασα πάνω σε πληγές. Κάνει θαύματα. Και όχι μόνο αυτό. Θεραπεύει και από μολύνσεις στο δέρμα, μύκητες στα νύχια αλλά και εγκαύματα.

Μόλις ρίξουμε λίγο από το βάμμα πάνω στην πληγή δημιουργείται μια αδιαπέραστη επιφάνεια που σκοτώνει μικρόβια, μύκητες και ό,τι άλλο μολύνει την πληγή. Το βάμμα εκτός από χρήση στο δέρμα είναι και πόσιμο – αν χρησιμοποιήσαμε καθαρό οινόπνευμα στην παρασκευή του. Η πόση γίνεται με λίγες σταγόνες, 4-5 στο νερό κάθε ημέρα. Είναι ό,τι πρέπει για το έλκος και άλλες παθήσεις..

Το βάμμα είναι ένα πραγματικό φάρμακο για τον οργανισμό μας. Είναι ένα φυσικό αντισηπτικό, αντιμικροβιακό χωρίς να αφήνει καμία παρενέργεια. Οι μέλισσες με αυτό απολυμαίνουν την κυψέλη τους και σκοτώνουν τις ασθένειες και τα μικρόβια. Θεωρείται λοιπόν ένα βιολογικό φάρμακο που παρόμοιο δεν μπορεί να υπάρξει στη φύση. Πώς άλλωστε θα μπορούσαν να μετατραπούν οι ριτίνες από τόσα πολλά διαφορετικά φυτά σε βάμμα για το δέρμα μας και τον οργανισμό μας;

Ο λόγος που προτιμούμε να το αγοράζουμε και όχι να το φτιάχνουμε μόνοι μας, είναι επειδή η πρόπολη είναι ένα υλικό που παράγεται με μεγάλη δυσκολία, και σε μικρές ποσότητες ανά μελίσσι. Το κόστος της αν είναι 100% βιολογική, μπορεί να φτάσει και τα 200 ευρώ, μπορεί και παραπάνω καμιά φορά.

Ο «παραγωγός»

 

 

 

 

 

 

 

Θα χαρούμε να ακούσουμε τις σκέψεις σας

Αφήστε ένα σχόλιο

Το Ρωμαίικο
Logo

Ραδιόφωνο του Ρωμαίικου