Βιβλιοπαρουσίαση: Αγαπημένο μου…Σύνταγμα

Πρόκειται για ένα σύγγραμμα που θα φέρει επανάσταση στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της Ελλάδος. Μια μελέτη ετών έρχεται στο φως για να αποτελέσει σύμμαχο για κάθε Έλληνα, οποιουδήποτε κοινωνικού στρώματος που θέλει να εκφράσει έννομα την αγανάκτησή του για την κατάντια της ελληνικής κοινωνίας και κυρίως να αναγεννηθεί μέσα από το σύνταγμά του.

Αντικείμενο του βιβλίου είναι η μελέτη της συνταγματικής κατάστασης στην Ελλάδα, όπως αυτή εμφανίζεται σήμερα, ιδίως μετά την προσφυγή μας στα Μνημόνια και τις αντίστοιχες δανειακές συμβάσεις. Ο συγγραφέας με παρρησία και σαφήνεια διαπιστώνει σωρεία παραβάσεων του Συντάγματος και ομιλεί ανοικτά για γενικευμένη συνταγματική εκτροπή. Διακρίνει τις παραβάσεις σε εκείνες που αναφέρονται σε θέματα εθνικής κυριαρχίας και σε εκείνες που αφορούν σε άλλα θέματα, όπως παραβάσεις ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, θεμελιωδών αρχών του Συντάγματος, τη λειτουργία του πολιτεύματος κλπ. Οι πρώτες έχουν ως αιτία την οικονομική κρίση και τη συνέπεια αυτής της υπαγωγής μας στο μνημονιακό καθεστώς, και οι δεύτερες οφείλονται στη γενικότερη πολιτιστική κρίση.

Η μελέτη του θα αποτελέσει την πιο απόλυτη εφαρμογή του άρθρου 120 του Ελληνικού Συντάγματος, το οποίο στην παράγραφο 2 και 4 ορίζει ρητά και κατηγορηματικά:

  1. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.
  2. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

 

Νικόπουλος Βασίλειος, Εκδόσεις Αρμός

 

Θα χαρούμε να ακούσουμε τις σκέψεις σας

Αφήστε ένα σχόλιο

Το Ρωμαίικο
Logo

Ραδιόφωνο του Ρωμαίικου