ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΙΚΑΝΟΙ!!!*

Ο πιο πολύς κόσμος φίλοι μου, πιστεύει λανθασμένα, ότι είναι ικανοί να διαχειριστούν τις τύχες του κράτους, μόνο οι άνθρωποι που προτάθηκαν ως υποψήφιοι βουλευτές, από το υπάρχον πολιτικό σύστημα.

Θεωρούν ότι είναι οι μόνοι που έχουν τις γνώσεις, τις ικανότητες και τις γνωριμίες για να το πράξουν αυτό. Έχουν την πεποίθηση ότι ένα νέο κόμμα ή ένας πραγματικά ανεξάρτητος υποψήφιος παρόλο που είναι ηθικός και υποστηρίζει το δίκιο, ότι είναι ακατάλληλος να διαχειριστεί σωστά ένα κρατικό αξίωμα.

Γνωρίζουν ότι όλοι αυτοί οι συστημικοί υποψήφιοι βουλευτές, είναι μέρος ενός διεφθαρμένου συστήματος, αλλά τους έχουν πείσει ότι είναι οι μόνοι κατάλληλοι για να αναλάβουν τα ηνία του κράτους.

Τόσα χρόνια τα ΜΜΕ και τα κόμματα, τους έχουν φτιάξει έντεχνα το κομψό ρούχο της καταλληλότητας, για να περάσουν το μήνυμα στο υποσυνείδητο του λαού, ότι αυτοί είναι οι… “ισχυρές προσωπικότητες” του τόπου μας. Ο κόσμος στηρίζει αυτόν που του προβάλλει το σύστημα ενημέρωσης και προβολής ότι είναι ο ισχυρός. Με αυτόν τον τρόπο ξεγελιέται το ένστικτο πολλών πολιτών, τους θεωρεί ισχυρούς και τους ψηφίζει.

Πόσο λάθος εντύπωση έχει ο κόσμος!!!

Εάν υπήρχε η δυνατότητα να παρακολουθούν τη ζωή τους με μια κάμερα τότε θα διαπίστωναν ότι είναι εντελώς ακατάλληλοι, ανίκανοι και επικίνδυνοι. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν εργαστεί πολύ λίγο ή και καθόλου στη ζωή τους. Δεν έχουν πολύτιμη εργασιακή εμπειρία. Έχουν μάθει να ζούνε με πολλές ανέσεις και υποστήριξη, χωρίς να έχουν κοπιάσει ή αγχωθεί ποτέ για τίποτα.

Λαμβάνουν ένα πτυχίο, πληρωμένο με τα λεφτά του μπαμπά, από ένα πανεπιστήμιο του εξωτερικού και έχουν την αίσθηση ότι είναι… “τα παιδιά ενός ανώτερου Θεού”, που πρέπει όλοι οι υπόλοιποι να υποταχθούν σε αυτούς και να τους προσκυνήσουν.

Έχουν μεγαλώσει μέσα στο ψέμα, την απατεωνιά και την υποκρισία και αυτό τους έχει κάνει ειδήμονες στο να εξαπατούν τους άλλους και να προβάλλουν έναν ψεύτικο ιδεατό εαυτό.

Όλοι αυτοί οι “αχυράνθρωποι”, έχουν κερδίσει χρήμα με “μπαμπεσιές” και “γλύψιμο” και μοστράρονται ως μεγάλοι και τρανοί. Με την ισχύ που τους δίνει το χρήμα παραγκωνίζουν τις καθαρές δυνάμεις του τόπου και “αρμέγουν” το κράτος και τους πολίτες.

Ο τρόπος που ζούνε και συμπεριφέρονται είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, που σε μια δίκαιη και ηθική κοινωνία αυτή η κάστα των ανθρώπων θα αποτελούσε το… “κατακάθι”.

Και αναρωτιέμαι φίλοι μου…

Αυτούς τους άχρηστους θα ψηφίσουμε πάλι;

Θα τους αφήσουμε να μας κοροϊδέψουν για άλλη μια φορά;

Θέλω να πιστεύω πως ΟΧΙ !!!

Είμαστε ικανοί να διώξουμε τους ανίκανους;

Μπορούμε να δώσουμε την εξουσία σε νέους και ικανούς;

Θέλω να πιστεύω πως ΝΑΙ!!!

*Ανώνυμος εκπαιδευτικός

https://www.facebook.com/profile.php?id=100024528884587

Θα χαρούμε να ακούσουμε τις σκέψεις σας

Αφήστε ένα σχόλιο

Το Ρωμαίικο
Logo

Ραδιόφωνο του Ρωμαίικου